Pizza met paddestoelen en paprika

    Pizza met paddestoelen en paprika

    6keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Met gebruik van een kant-en-klare pizzabodem, verse groenten en mozzarella is deze pizza in een handomdraai gemaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 theel. olijfolie
    • 1 rode paprika, in dunne reepjes
    • 1 groene paprika, in dunne reepjes
    • 250 g champignons, in plakjes
    • ½ theel. gedroogde oregano
    • zout
    • 1 kant-en-klare pizzabodem (30 cm doorsnee)
    • 3 eetl. tomatensaus voor pasta
    • 250 g mozzarella, in dunne plakjes
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de paprika's 5 minuten, of tot ze gaar maar nog een beetje knapperig zijn. Voeg de champignons, oregano en een snufje zout toe. Laat alles nog 4 minuten sudderen, of tot het vocht van de champignons verdampt is.
    2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Leg de pizzabodem hierop. Bestrijk de pizzabodem met de tomatensaus. Verdeel het hierover paprikamengsel en de mozzarella. Strooi er wat peper over. Bak de pizza 15 minuten, of tot de kaas gesmolten en de deegbodem knapperig is.

    Wist u dat?

    Wie veel calcium binnenkrijgt, vooral tijdens de groeiperiode, loopt minder kans op osteoporose, een proces van botontkalking dat tot zwakke botten leidt. Calcium uit kaas en andere zuivelproducten wordt gemakkelijker opgenomen dan calcium uit andere voedingsmiddelen.

    Een variatie

    Smeer de pizzabodem in met tomatensaus en 2 eetlepels rode pesto. Leg daar 1 blik uitgelekte, gehalveerde artisjokharten op. Fruit 1 in dunne repen gesneden groene paprika en leg deze tussen de artisjokharten. Fruit 2 fijngehakte sjalotjes met gehalveerde kastanjechampignons of oesterzwammen en 2 teentjes knoflook. Voeg zout, peper, 1 theelepel gedroogde basilicum en enkele druppels citroensap toe. Verspreid de paddestoelen en de mozzarella over de pizza. Strooi er wat zwarte olijven over en bak de pizza gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren