Pizza met twee uiensoorten

    Pizza met twee uiensoorten

    2keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Met een kant-en-klare pizzabodem en een vulling van gekarameliseerde uien, verse mozzarella en salie heb je zo een heerlijke maaltijd of snack op tafel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 2 rode uien (totaal 250 g), in halve ringen van 5 mm dik
    • 2 bruine (totaal 250 g), in halve ringen van 5 mm dik
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • ½ theel. suiker
    • witte peper
    • 1 kant-en-klare pizzabodem (30 cm doorsnee)
    • 3 eetl. tomatensaus voor pasta
    • 6-8 minimozzarellakaasjes, in plakjes
    • 10 blaadjes verse salie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit 2 theelepels olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Voeg de uien en knoflook toe, en strooi er de suiker over. Bak ze afgedekt 7 minuten onder regelmatig omscheppen, of tot de uien zacht zijn. Neem het deksel van de pan en bak ze nog 5 minuten onder af en toe omscheppen, tot ze goudbruin kleuren. Voeg peper naar smaak toe.
    2. Verwarm de oven voor op 240 °C. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Leg de pizzabodem hierop.
    3. Roer in een kommetje de pastasaus en de resterende 2 theelepels olie door elkaar. Bestrijk de pizzabodem hiermee. Verdeel het uienmengsel hierover. Schik hierop de plakjes kaas en de salieblaadjes. Bak de pizza 10 minuten, of tot de deegbodem knapperig is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren