Pompoen-cranberrybrood met walnoten

    Pompoen-cranberrybrood met walnoten

    10keer bewaard
    1uur


    4 personen hebben dit gemaakt

    Walnoten en walnotenolie bevatten gezonde vetten die uw bloedvaten niet belasten en uw hart in vorm houden.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 theel. plantaardige olie
    • 140 g bloem
    • 1 theel. gemalen gember
    • 1 theel. gemalen kaneel
    • ¾ theel. zuiveringszout (dubbelkoolzure soda)
    • ¼ theel. zout
    • 250 g pompoenpuree (uit blik, of zie dit recept)
    • 150 g bruine basterdsuiker
    • 4 eetl. (walnoten)olie
    • 2 grote eieren, losgeroerd
    • 1 theel. vanille-extract
    • 50 g walnoten, grofgehakt
    • 75 g gedroogde cranberry's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm van 22 × 12 cm in met 1 theel. olie.
    2. Zeef de bloem met de gember, kaneel, het zuiveringszout en zout boven een middelgrote kom.
    3. Roer in een andere middelgrote kom de pompoenpuree, suiker, 4 eetl. olie, eieren en het vanille-extract tot een glad mengsel. Schep er het bloemmengsel door. Schep er de walnoten en cranberry's door. Schep dit beslag in de cakevorm.
    4. Bak het pompoenbrood circa 45 min., tot een ingestoken satépen er schoon uitkomt. Plaats de vorm op een rooster en laat het brood hierin gedeeltelijk afkoelen. Stort hem op het rooster en laat hem verder afkoelen.

    HANDIGE HINT

    Scones houden het midden tussen zoete broodjes en cakejes; in Engeland worden ze vaak bij de thee geserveerd. Traditioneel worden ze bereid met boter, suiker, eieren en room. In het recept links worden geen eieren gebruikt, en is de room vervangen door karnemelk: dat maakt de scones minder vet, maar zeker niet minder lekker.

    FRIS IDEE

    Pompoen-cranberrybrood met walnoten is ideaal om als cadeautje mee te brengen voor de gastvrouw. Dergelijke vruchtenbroden (die u ook met andere noten, gedroogde vruchten en specerijen kunt maken) zijn snel klaar omdat ze zonder gist gemaakt worden en dus niet langdurig moeten rijzen. U hoeft dus alleen maar alle ingrediënten te vermengen en het brood in de oven te schuiven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren