Pompoensoep

    Pompoensoep

    1keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Pompoen bevat veel vitamine A, C en voedingsvezels.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 2 wortelen, geschild en kleingesneden
    • 2 stengels bleekselderij
    • 4 eetl. tomatenpuree
    • 8 dl kippenbouillon, ontvet
    • 1 laurierblad
    • ½ theel. gedroogde tijm
    • 400 g pompoenpuree (zie bv dit recept )
    • 4 eetl. koffiemelk
    • ¼ theel. witte peper
    • limoenschijfjes en fijngesneden korianderblad ter garnering (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Bak hierin de ui, wortel en bleekselderij 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en verwarm nog 1 min. Voeg de bouillon, laurier en tijm toe. Laat de groenten onafgedekt 30 min. pruttelen tot ze zeer gaar zijn.
    2. Voeg de pompoenpuree toe. Laat de soep nog 5 min. pruttelen. Verwijder de laurier.
    3. Pureer de soep in een keukenmachine. Schenk de soep weer in de pan, voeg de koffiemelk toe en verwarm hem bijna tot het kookpunt. Leng hem zo nodig aan met een scheutje water en voeg peper toe. Garneer met limoenschijfjes en koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren