Provençaalse lamsmedaillons

    Provençaalse lamsmedaillons

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. + 2 theel. lichte olijfolie
    • 1 middelgrote ui
    • 1 kleine groene paprika, in reepjes
    • 2 tenen knoflook
    • 1 blik (à 400 g) tomaten, zonder toegevoegd zout
    • 75 g zwarte olijven, ontpit
    • 3 grote gemarineerde artisjokkenharten, doormidden gesneden
    • zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 8 magere lamsmedaillons (elk 60 g)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit 1 eetlepel olie in een middelgrote pan op matig vuur. Bak hierin de in ringen gesneden ui, paprika en uitgeperste knoflook 5 minuten zonder ze te laten kleuren.
    2. Draai het vuur laag. Voeg de kleingesneden tomaten, olijven en artisjokken toe. Laat de saus afgedekt 15 tot 20 minuten pruttelen. Voeg wat zout en peper toe.
    3. Verhit de resterende 2 theelepels olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak hierin de lamsmedaillons 2 tot 5 minuten, of tot ze naar wens zijn. Serveer met de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren