Provençaalse visstoofschotel

    Een heerlijke stoofpot met verschillende soorten vis.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theel. olijfolie
    • 1 middelgrote ui
    • 4 tenen knoflook
    • 1 rode paprika
    • 1 blik (à 400 g) tomaten (zonder toegevoegd zout), kleingesneden
    • 4 eetl. kippenbouillon
    • 40 g zwarte Griekse olijven, ontpit en fijngehakt
    • ½ theel. venkelzaad
    • cayennepeper
    • zout
    • 350 g snapper, in blokjes van 2½ cm
    • 350 g kabeljauw, in blokjes van 2½ cm
    • 4 eetl. fijngesneden verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de fijngesneden ui en uitgeperste knoflook 5 minuten, of tot de ui glazig is. Voeg de fijngesneden paprika toe en bak hem tot hij gaar maar nog een beetje knapperig is.
    2. Voeg de tomaten, bouillon, olijven, het venkelzaad, een snufje cayennepeper en een snufje zout toe. Breng de saus aan de kook en draai het vuur laag. Voeg de blokjes vis toe en stoof ze afgedekt 7 minuten, of tot ze precies gaar zijn. Schep er vlak voor het serveren de basilicum door.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties