Radiatore met pesto

    Een eenvoudig maar smakelijk gerecht van pasta met zelfgemaakte pestosaus van basilicum, knoflook en roomkaas.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g radiatore (of andere pasta)
    • 2 bosjes verse basilicum, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1¼ dl kippen- of groentebouillon
    • 3 theel. olijfolie
    • 3 theel. magere roomkaas
    • zout
    • versgemalen peper
    • 60 g geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook in een grote pan met kokend water de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe over in een grote schaal.
    2. Doe intussen de basilicum, knoflook, bouillon, olie, roomkaas en wat zout en peper in de mengkom van een keukenmachine. Pureer alles goed. Werk er met de pulseerknop de Parmezaanse kaas door.
    3. Schep de warme pasta goed door de saus heen.

    Wist u dat?

    • Pasta met tomatensaus is een traditionele maar ook heel gezonde combinatie: dankzij de vitamine C in de tomaten kunt u het ijzer in de pasta beter opnemen. * • Vroeger werd pasta als een dikmaker gezien, maar het is in feite alleen de saus die u dik kan maken: een portie gekookte pasta bevat minder dan 1 gram vet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren