Risotto met geroosterde pompoen

    Risotto met geroosterde pompoen

    9keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk gerecht voor de herfst, risotto met in de oven geroosterde pompoen en pompoenpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1¼ kg pompoen, geschild, in blokjes van 2½ cm
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 400 g arboriorijst
    • 2 theel. verse rozemarijnnaaldjes
    • 1 liter kokendhete kippenbouillon
    • zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Sprenkel 1 eetlepel olie in een kleine ovenschaal en schep er de helft van de pompoenblokjes in. Rooster ze 30 minuten in de oven. Stoom intussen de overige pompoenblokjes 15 tot 20 minuten en prak ze. Houd de puree warm.
    2. Verhit intussen de resterende olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur. Bak hierin de ui 5 minuten, of tot glazig is. Voeg de rijst toe, draai het vuur iets hoger en schep hem 4 minuten om. Voeg de rozemarijn toe.
    3. Schep 1 soeplepel hete bouillon bij de rijst. Roer circa 3 minuten, tot de rijst bijna alle vocht heeft opgenomen.
    4. Schep er telkens een lepel bouillon bij en roer tot deze is opgenomen. Na 20 tot 25 minuten is de rijst gaar en heeft hij een romige structuur.
    5. Neem de pan van het vuur. Schep de pompoenpuree, Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak door de risotto. Doe over in een grote schaal en schep de geroosterde pompoenblokjes erop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren