Risotto met kip en paddestoelen

    Risotto met kip en paddestoelen

    15keer bewaard
    1uur10min


    47 personen hebben dit gemaakt

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. olijfolie
    • 500 g vlees van kip-karbonades of drumsticks, in stukjes van 3 cm
    • 1 kleine ui
    • 250 g verse shii-takes of oesterzwammen, bijgesneden, in dunne plakjes
    • 250 g champignons, in plakjes
    • 250 g arboriorijst
    • 1½ dl droge witte wijn
    • 7½ dl kokendhete kippenbouillon
    • zout
    • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
    • versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak de kipstukjes hierin 5 minuten. Schep ze op een bord.
    2. Bak in dezelfde pan de fijngesneden ui 5 minuten. Voeg de shii-takes toe en bak ze 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze 4 minuten.
    3. Schep de rijst erdoor. Voeg de wijn toe en laat deze in circa 4 minuten verdampen. Voeg een derde van de bouillon en een snufje zout toe. Roer circa 10 minuten, of tot alle vocht opgenomen is. Voeg weer wat bouillon toe en roer circa 10 minuten tot deze opgenomen is. Herhaal deze handelingen met de resterende bouillon.
    4. Schep de kipstukjes door de risotto. Roer nog 2 minuten, tot de risotto romig maar niet papperig is. Schep er de Parmezaanse kaas door en strooi er wat peper over.

    Wist u dat?

    • Kip is bijna altijd een goede keuze, behalve in de snackbar. Kipnuggets en dergelijke producten leveren soms meer dan 17 gram vet per portie. * • Kip bevat veel niacine; deze stof kan het lichaam helpen beschermen tegen kanker. Uit onderzoek blijkt dat niacine bepaalde aan kanker voorafgaande celveranderingen kan voorkomen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren