Roergebakken kalkoen met knoflook

    Roergebakken kalkoen met knoflook

    3keer bewaard
    16min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kalkoenfilet is mager vlees en vormt samen met roergebakken verse groenten een heerlijke maaltijd. Serveer met bijvoorbeeld rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theel. plantaardige olie
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • 1 gele paprika, in reepjes
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 2 eetl. limoensap
    • 1 eetl. teriyakisaus
    • 1 eetl. fijngeraspte verse gemberwortel
    • 500 g kalkoenfilet, in reepjes
    • 300 g spinazie, kleingesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:16min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Roerbak de paprika's, knoflook, het limoensap, de teriyakisaus en gember hierin 3 minuten, tot de paprika's gaar maar nog een beetje knapperig zijn. Voeg de kalkoenreepjes toe en roerbak ze 2 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak alles nog 1 minuut, of tot de spinazie geslonken en de kalkoen precies gaar is.

    Wist u dat?

    • Als u een hele kalkoen braadt, kunt u de vulling het beste apart bereiden. Zo neemt hij geen vet van de kalkoen op, en is de kalkoen zelf veel sneller gaar. * • Voor mensen met een hoog cholesterolgehalte (maar ook voor anderen) is het raadzaam niet te veel verzadigde vetten te gebruiken. Kalkoenfilet (zonder vel) is in dat geval een goede keuze: er is geen vleessoort die minder verzadigde vetten bevat. * • Kalkoenfilet levert ongeveer evenveel eiwit, vitamine B6 en niacine als mager rundvlees, maar minder vet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren