Hot Cross broodjes

    (35)
    40 minuten

    Een oud recept heb ik aangepast voor de broodmachine. Wij eten de broodjes altijd op Eerste Paasdag.


    33 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 90 ml melk
    • 90 ml water
    • 1 ei
    • 1 theelepel zout
    • 5 eetlepels suiker
    • 4 eetlepels boter of margarine
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/2 theelepel sinaasappelrasp
    • 400 gr bloem
    • 1 1/2 theelepel droog bakkersgist
    • 80 gr rozijnen (eventueel)
    • 100 gr poedersuiker
    • 1 eetlepel water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Melk, 90 ml water, ei, zout, suiker, boter, kaneel, nootmuskaat, sinaasappelrasp, bloem, gist en rozijnen aan de broodmachine toevoegen. Selecteer het deegmenu en druk op Start. Het bereide deeg in 15 bolletjes vormen, over een ingevette schaal van 23x33 cm verdelen en 1 uur laten rijzen.
    2. 25 minuten op 190°C/gasstand 5 bakken. Laten afkoelen. Poedersuiker en 1 eetlepel water mengen en in de vorm van een kruis over de broodjes druppelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (35)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    0

    Prima recept. Eén tip: voor het bakken de broodjes insmeren met een mengsel van geklopt eigeel met een beetje water. Dan worden de broodjes mooi goudbruin en glanzend.  -  05 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren