Roergebakken lamsvlees met sugar snaps

    Roergebakken lamsvlees met sugar snaps

    1keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. plantaardige olie
    • 3 bosuitjes, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 3 theel. zeer fijn gesneden gemberwortel
    • 1 rode paprika, in dunne reepjes
    • 500 g ontbeende lamsbout, in reepjes van 5 × 1 cm
    • 500 g sugar snaps, afgehaald
    • 1½ dl kippenbouillon
    • 3 eetl. chilisaus
    • 3 theel. zoutarme sojasaus
    • 2 bosuitjes, alleen het groen, in lange dunne slierten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Roerbak hier- in de bosuitjes, knoflook en gemberwortel 3 minuten, of tot de knoflook gaar is.
    2. Voeg de paprika toe en roerbak deze 2 minuten, tot hij gaar maar nog een beetje knapperig is. Voeg de reepjes vlees en de sugar snaps toe en roerbak ze 4 minuten, of tot het vlees precies gaar is.
    3. Vermeng in een kommetje de bouillon, chilisaus en sojasaus. Schenk dit mengsel in de pan en laat alles 1 minuut doorwarmen. Garneer het gerecht voor het serveren met de sliertjes bosui.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren