Romige farfalle met doperwten en zongedroogde tomaten

    Romige farfalle met doperwten en zongedroogde tomaten

    2keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Doperwten leveren spierversterkend eiwit en B-vitaminen die de energiestofwisseling bevorderen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 g korte pasta, bijv. farfalle
    • 1 eetl. olijfolie
    • 15 g boter of margarine
    • 1 ui, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, fijngesneden
    • ½ theel. gedroogde oregano
    • ½ theel. gedroogde marjolein
    • 1½ eetl. bloem
    • 2½ dl kippen- of groentebouillon, ontvet
    • 125 g kleine (diepvries)doperwten
    • 80 g zongedroogde tomaten, in dunne reepjes
    • 5 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Breng een grote pan met water aan de kook. Kook hierin de pasta beetgaar volgens de verpakking.
    2. Verhit intussen de olie en boter in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de ui, knoflook, oregano en marjolein circa 5 min. Roer de bloem erdoor. Klop de bouillon er geleidelijk door. Roer 2 tot 3 min. tot de saus bindt. Roer er de doperwten en tomaten door. Laat de saus 5 min. pruttelen tot de doperwten gaar zijn. Neem de pan van het vuur. Roer er tot slot 3 eetl. Parmezaanse kaas door.
    3. Giet de pasta af (vang 1¼ dl kookvocht op). Schep de pasta om met het opgevangen kookvocht en de saus en serveer hem. Serveer de resterende kaas apart.

    HANDIGE HINT

    Veel pastarecepten worden op smaak gebracht met geraspte Parmezaanse kaas. Veel liefhebbers van de Italiaanse keuken vinden de kaas uit Reggiano de beste. Koop bij voorkeur een stukje kaas en rasp dit zelf: veel lekkerder dan Parmezaanse kaas uit een zakje!

    Goede combinatie

    Deze frisse pastaschotel kunt u met verschillende gerechten combineren, maar serveert u hem bij voorkeur met een gemengde groene salade, op smaak gebracht met een vinaigrette; tot besluit geeft u een lichte vruchtencompote of vers fruit. Gezond en lekker!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren