Romige wortelsoep met munt

    Romige wortelsoep met munt

    3keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g wortels, in dunne schijfjes
    • 1 eetl. rijst
    • 2½ dl kippenbouillon
    • 1 theel. suiker
    • ½ theel. cayennepeper
    • zout
    • 2½ dl magere melk
    • 4 eetl. fijngesneden verse munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de wortels, rijst, bouillon, 2½ dl water, suiker, cayennepeper en een snufje zout in een grote pan. Laat alles afgedekt 17 minuten zachtjes koken, of tot de rijst gaar is.
    2. Pureer de soep met de melk in een keukenmachine. Verwarm hem opnieuw in de pan. Schep er vlak voor het serveren de munt door.

    Wist u dat?

    • Rauwe wortels vormen een gezond tussendoortje, maar het is verstandig ook af en toe gare wortels te eten: tijdens de bereiding worden celwanden afgebroken, waardoor nog meer bètacaroteen vrijkomt. Gare wortels smaken ook zoeter. * • Als u vaak wortels eet, kunnen uw handpalmen en voetzolen een gele of oranjeachtige kleur krijgen. Deze verkleuring (door de carotenoïden) is slechts tijdelijk en kan geen kwaad. Het hoeft voor u in ieder geval geen reden te zijn om minder wortels te eten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren