Rucolasalade met geroosterde pompoen en Parmezaanse kaas

    Rucolasalade met geroosterde pompoen en Parmezaanse kaas

    10keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een gezonde salade van rucola met geroosterde pompoen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 g pompoen, bijvoorbeeld butternutsquash (boterpompoen),
    • geschild, in plakjes van 5 mm dik
    • 4 eetl. olijfolie
    • 1 eetl. balsamicoazijn
    • zout
    • versgemalen peper
    • 250 g rucola
    • 60 g Parmezaanse kaas, afgeschaafd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep in een ondiepe metalen ovenschaal de plakjes pompoen om met 1 eetlepel olie. Rooster ze 30 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen.
    2. Vermeng de azijn met de resterende olie en voeg zout en peper naar smaak toe.
    3. Vermeng de rucola met de plakjes pompoen, schenk de dressing erover en schep de salade om. Verdeel er vlak voor het serveren de geschaafde kaas over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren