Salade met gegrilde kip

    Trakteer uw smaakpapillen op deze pittige combinatie.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetl. sinaasappelsap
    • 3 eetl. versgeperst limoensap
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 eetl. witte wijnazijn
    • ½ theel. Dijonmosterd
    • ¾ theel. zout
    • ⅛ theel. zwarte peper
    • 350 g kipfilet
    • 1 mango, geschild, pit verwijderd, in dunne plakjes
    • 1 tomaat, zonder de zaadjes, in dunne partjes
    • ½ komkommer, evt. zonder de zaadjes, in dunne schijfjes
    • ½ rode ui, in dunne ringen
    • 200 g gemengde slablaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:21min 

    1. Klop sinaasappelsap, limoensap, olie, azijn, mosterd, zout en peper door elkaar. Schep 4 eetl. hiervan in een middelgrote kom om met de kip. Zet het afgedekt 30 min. tot 1 uur in de koelkast.
    2. Verwarm een grillpan of grill voor tot deze matig heet is. Gril de kip 3 min. tot hij kleurt, keer hem en bestrijk hem met de marinade uit de kom. Gril hem verder tot hij gaar is. Laat hem 5 min. rusten op een snijplank en snijd hem in dikke plakjes.
    3. Vermeng mango, tomaat, komkommer en ui met de dressing. Voeg de kipreepjes toe.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 10 collecties