Salade van watermeloen en feta

    Salade van watermeloen en feta

    10keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een zomerse kaassalade met een knipoog naar het Middellandse-Zeegebied. De enigszins zoute smaak van de romige feta vormt een goed contrast met het rozerode en oranje fruit, dat een zalige, volzoete smaak heeft. In combinatie met brood is dit een prima lunch.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 400 g vruchtvlees van watermeloen
    • 2 nectarines of perziken
    • 175 g gemengde sla met onder andere rucola en krulandijvie
    • 200 g feta
    • 2 el olijfolie, extra vergine
    • sap van ½ citroen
    • zout en peper
    • 2 el geroosterde pompoen- of zonnebloempitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Snijd de watermeloen in blokjes en verwijder daarbij de zaadjes. Halveer de nectarines of de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Scheur de blaadjes sla eventueel in wat kleinere stukjes. Meng fruit en sla in een grote slakom.
    2. Verkruimel de feta over de salade. Voeg de olie en het citroensap toe en schud de kom voorzichtig om alles te mengen. Voeg royaal zwarte peper toe, maar niet te veel zout, omdat de kaas erg zout kan zijn. Strooi de pitten erover en serveer de salade.

    Bevat per portie

    ✓✓ C * ✓ A, B12, calcium, foliumzuur, koper, niacine

    Variaties en tips

    • Vervang de watermeloen en de perziken of nectarines door 600 g peren, ontdaan van het klokhuis en in blokjes gesneden, en gebruik romige stilton in plaats van feta. * • In beide versies kunnen de geroosterde pitten worden vervangen door geroosterde walnoten.

    Pluspunten

    • Gekleurd fruit levert een groot aantal vitaminen, waaronder vitamine A uit bètacaroteen, wat de gele kleur aan perziken en nectarines geeft. * • De kaas in deze salade levert naast eiwit ook calcium. Houd er echter rekening mee dat feta meer dan twee keer zoveel zout bevat als ‘onze’ kazen. Om het zoutgehalte te verlagen kunt u de feta vooraf een halfuur in melk weken. * • Geroosterde pompoen- en zonnebloempitten bevatten mineralen, zoals fosfor, magnesium en koper, en ook voedingsvezels en eiwit. Beide soorten pitten zijn rijk aan vet, maar het betreft hier voornamelijk de gezonde, onverzadigde soort. * • Zonnebloempitten zijn een uitstekende bron van vitamine E.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren