Saus van drie soorten tomaat

    Saus van drie soorten tomaat

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke tomatensaus van drie soorten tomaat. Lekker bij pasta of als basis voor andere sauzen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 1/2 liter

    • 8 zongedroogde tomaten (niet op olie)
    • 1½ eetl. olijfolie
    • 2 grote uien, fijngesneden
    • 8 tenen knoflook, fijngesneden
    • 6 blikken (à 400 g) tomaten met sap (zonder zout), kleingesneden
    • 2 eetl. tomatenpuree zonder zout
    • ½ theel. suiker
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Doe de zongedroogde tomaten in een kommetje en overgiet ze met kokend water. Laat ze 15 minuten wellen, of tot ze wat zachter zijn. Giet ze af en snijd ze fijn.
    2. Verhit intussen de olie in een grote pan op laag vuur. Smoor hierin de uien en knoflook 15 minuten, of tot ze helemaal gaar zijn.
    3. Voeg de zongedroogde tomaten, de bliktomaten plus sap en het tomatenconcentraat toe. Breng de saus aan de kook en draai het vuur laag. Laat de saus 20 minuten sudderen op laag vuur, of tot hij licht gebonden is en een krachtige smaak heeft.

    Wist u dat?

    Uit onderzoek blijkt dat lycopeen het beste opgenomen wordt als de tomaten bereid zijn, bijvoorbeeld ingeblikt of verwerkt in een saus of soep met een klein beetje olie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren