Semifreddo met blauwe bessen

    Semifreddo met blauwe bessen

    18keer bewaard
    4uur20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit lichte, romige, bevroren (Italiaans: half-koud) dessert van blauwe bessen wordt in plakken gesneden en vormt zo een indrukwekkend nagerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 g blauwe bessen
    • 100 g suiker
    • 3 theel. bloem
    • 2½ dl magere melk
    • 500 g halfvolle kwark
    • 2 eetl. zure room
    • 2 eetl. Bulgaarse yoghurt
    • 3 eetl. honing
    • 1 theel. vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 4uur in de diepvries  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Vermeng in een middelgrote pan de blauwe bessen met de suiker. Verwarm het mengsel 5 minuten op matig vuur, tot het enigszins dikker wordt. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
    2. Klop intussen in een kleine pan de bloem door de melk. Verwarm het mengsel 5 minuten op matig vuur, tot het enigszins dikker wordt. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en doe het in de mengkom van een keukenmachine. Voeg de kwark, zure room, yoghurt, honing en het vanille-extract toe en werk alles goed door elkaar. Doe het kwarkmengsel in een kom en schep er voorzichtig 5 dl van de bessensaus door. (Plaats de resterende bessensaus tot gebruik in de koelkast.)
    3. Bekleed een glazen terrinevorm van 23 × 13 cm met een groot vel plasticfolie, dat u rondom 5 cm over de rand laat hangen. Schep hierin het kwark-bessenmengsel en strijk de bovenkant glad. Vouw het folie erover. Laat de terrine 4 uur opstijven in de diepvries.
    4. Neem de terrine 10 minuten voor u hem wilt serveren uit de diepvries en laat hem bij kamertemperatuur iets ontdooien. Stort hem op een schaal en verwijder het folie. Snijd hem in plakken en serveer deze met de resterende bessensaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren