Snapper in gembermarinade

    Snapper in gembermarinade

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur35min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. komijnzaad (djinten), geroosterd
    • 2 theel. gemalen korianderzaad (ketoembar), geroosterd
    • 1 bosje verse koriander, blaadjes grofgehakt
    • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd
    • 4 tenen knoflook, uitgeperst
    • 2 cm verse gemberwortel, geschild
    • 3 eetl. citroensap
    • 1 eetl. paprikapoeder
    • 1 theel. gemalen kurkuma (koenjit)
    • 3 eetl. + 2 theel. olijfolie
    • 4 kleine snappers (elk circa 400 g), schoongemaakt
    • 1 citroen, in 8 partjes
    • bosuitjes, in krullen (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Pureer in de mengkom van een keukenmachine het komijnzaad, korianderzaad, het korianderblad, de chilipeper, knoflook, gember, het citroensap, paprikapoeder, de kurkuma en 3 eetlepels olie, zodat u een gladde pasta krijgt.
    2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kerf de vissen aan beide kanten enkele malen schuin in met een scherp mesje en wrijf ze in met het specerijenmengsel. Laat dit 1 uur intrekken.
    3. Vet een grote ovenschaal in met de resterende 2 theelepels olie. Schik de vissen hier naast elkaar in. Bak ze 15 tot 20 minuten, of tot het vlees ondoorschijnend is. Garneer de vissen met de citroenpartjes en bosuikrullen (als u die gebruikt).

    Wist u dat?

    Uit onderzoek bij twee Afrikaanse stammen (waarvan er één vegetarisch leefde en één voornamelijk vis at) bleek dat de viseters minder LDL (‘slecht’ cholesterol) in hun bloed hadden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren