Indiase aubergineschotel (Bangan ka Bhurta)

    Indiase aubergineschotel (Bangan ka Bhurta)

    21keer bewaard
    30min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Een snel en eenvoudig, authentiek Indiaas bijgerecht op basis van gegrilde aubergine en tomaat. Erg lekker met naanbrood of roti. Het heeft na bereiding een wat papperige consistentie, maar is heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 aubergine
    • 1-2 theelepels plantaardige olie
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 2 vleestomaten, in stukjes
    • 1/4 theelepel gemalen cayennepeper
    • zout en versgemalen zwate peper naar smaak
    • 4 takjes verse koriander, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op grillstand. De aubergine 5 minuten in een ovenschaal grillen tot de helft van de schil geschroeid is. Tijdens het bakken af en toe omdraaien.
    2. De aubergine in een magnetronschaal leggen en 5 minuten op hoge stand in de magnetron laten garen. Even laten afkoelen, vervolgens de schil verwijderen (enkele stukje verschroeide schil laten zitten). In dikke plakken snijden.
    3. In een koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin de ui zacht bakken. Aubergine en tomaat toevoegen. Op smaak brengen met cayennepeper, zout en zwarte peper. Al roerend gaar laten worden. Garneren met koriander alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lavendel
    van
    0

    Gemakkelijk te maken en superlekker! Een aanrader. Ik heb het met lamsbout en aardappelpuree geserveerd. - 08 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren