Spaghetti met chilipeper, citroen en rucola

  • 9keer bewaard
  • 30min

Een pittig, eenvoudig pastagerecht van spaghetti met gebakken chilipepertjes, citroen en rucola.

Myrrhe Buffing

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 500 g spaghetti of linguine
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 3 verse rode chilipepers, zaad verwijderd, in dunne ringetjes; of 1½ theel. verkruimelde gedroogde chilipeper
  • 6 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 2 theel. citroenraspsel
  • 3 eetl. citroensap
  • 3 bosjes rucola, kleingesneden
  • 4 eetl. fijngesneden verse munt
  • 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Kook in een grote pan de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de knoflook hierin 1 minuut. Voeg de chilipepers, de ansjovis, het citroenraspsel en -sap toe. Verwarm dit mengsel 1 minuut.
  3. Giet de pasta af. Schep hem in een grote schaal om met het knoflookmengsel, de rucola en munt. Strooi de Parmezaanse kaas erover.

Wist u dat?

Sommige chilipepers zijn veel scherper dan andere. Proef een piepklein stukje voor u de pepers verwerkt. Als een gerecht niet scherp genoeg is, kunt u altijd nog wat verkruimelde gedroogde chilipeper toevoegen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

floriande
van
0

Heerlijk Italiaans! - 26 jan 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties