Spaghetti met chilipeper, citroen en rucola

    (1)
    30 minuten

    Een pittig, eenvoudig pastagerecht van spaghetti met gebakken chilipepertjes, citroen en rucola.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g spaghetti of linguine
    • 4 eetl. olijfolie
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 3 verse rode chilipepers, zaad verwijderd, in dunne ringetjes; of 1½ theel. verkruimelde gedroogde chilipeper
    • 6 ansjovisfilets, fijngesneden
    • 2 theel. citroenraspsel
    • 3 eetl. citroensap
    • 3 bosjes rucola, kleingesneden
    • 4 eetl. fijngesneden verse munt
    • 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook in een grote pan de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de knoflook hierin 1 minuut. Voeg de chilipepers, de ansjovis, het citroenraspsel en -sap toe. Verwarm dit mengsel 1 minuut.
    3. Giet de pasta af. Schep hem in een grote schaal om met het knoflookmengsel, de rucola en munt. Strooi de Parmezaanse kaas erover.

    Wist u dat?

    Sommige chilipepers zijn veel scherper dan andere. Proef een piepklein stukje voor u de pepers verwerkt. Als een gerecht niet scherp genoeg is, kunt u altijd nog wat verkruimelde gedroogde chilipeper toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    van
    0

    Heerlijk Italiaans!  -  26 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren