Spinazie met sesam

    Spinazie met sesam

    1keer bewaard
    15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een snel en gemakkelijk bijgerecht vol waardevolle voedingsstoffen die uw ogen in topconditie houden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 g spinazie, zonder de harde steeltjes
    • ⅛ theel. chilivlokken
    • ½ theel. Oosterse sesamolie
    • 1 theel. zout
    • 1 theel. vers citroensap
    • 1 eetl. sesamzaad, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Was de spinazie en doe hem met aanhangend water in een grote pan. Voeg de chilivlokken toe. Verwarm de spinazie afgedekt 3 tot 5 min. op hoog vuur. Schud de pan regelmatig, tot de spinazie geslonken is. Giet hem af en doe hem in een schaal.
    2. Schep de spinazie om met olie, het zout en citroensap. Bestrooi met sesamzaad en serveer direct.

    HANDIGE HINT

    Als u bijgerechten kiest bij een hoofdgerecht, zijn er een paar punten die u in overweging kunt nemen: de stijl, de smaak en de voedingswaarde. Beperk u bij het samenstellen van de maaltijd bij voorkeur tot één kookstijl, bijvoorbeeld mediterraan of Aziatisch – als u erg goed thuis bent in deze stijlen kunt u natuurlijk wel wat experimenteren en combineren. Kies bijgerechten die voor extra variatie zorgen qua kleur en textuur. Serveer bijvoorbeeld naast gele aardappelen een groene, rode of oranje groenteschotel; en serveer naast een glad en romig bijgerecht (bijvoorbeeld een puree) een ander bijgerecht dat wat steviger of knapperiger is. Als u hier even uw gedachten over laat gaan, komt dat het eindresultaat ten goede.

    Goede combinatie

    Spinazie en sesamzaad vormen een bijzonder lekkere combinatie. Dit gemakkelijke bijgerecht wordt extra lekker omdat het op smaak gebracht wordt met sesamolie én sesamzaad.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren