Spinazieschelpen uit de oven

    Spinazieschelpen uit de oven

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Schelpdieren zijn rijk aan ijzer (tegen bloedarmoede) en zink (ter versterking van het immuunsysteem).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 12 schelpdieren met schelp
    • 3 theel. olijfolie
    • ½ kleine ui, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 4 theel. bloem
    • 1½ dl koffiemelk
    • ⅛ theel. cayennepeper
    • 75 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
    • 5 eetl. vers broodkruim
    • 4 theel. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schenk 1½ cm water in een grote koekenpan en schik de schelpdieren hierin. Breng het water aan de kook met het deksel op de pan. Neem na 2 tot 4 min. de geopende schelpdieren uit de pan (gooi gesloten exemplaren weg). Laat ze enigszins afkoelen en verwijder de bovenste schelpen. Leg de gevulde schelpen op een bakplaat.
    2. Verwarm de oven voor op 225°C. Verhit 2 theel. olie in een pannetje op laag vuur. Bak de ui en knoflook hierin 5 min. Roer de bloem erdoor en verwarm dit mengsel 1 min. Voeg de koffiemelk, het zout en de cayennepeper toe. Roer 3 min., tot de saus bindt. Roer de spinazie erdoor. Verdeel dit mengsel over de schelpen.
    3. Vermeng het broodkruim met de kaas en strooi dit over de schelpen. Sprenkel de resterende theel. olie erover. Plaats de schelpen circa 5 min. in de oven, tot ze warm zijn en de kaas gesmolten is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren