Spinaziesoep met kalkoen, rijst en knoflook

    Spinaziesoep met kalkoen, rijst en knoflook

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Rijst, verse spinazie en magere kalkoen krijgen een milde knoflooksmaak. Deze rijkgevulde soep levert veel B-vitaminen, die uw lichaam onder andere gebruikt voor de energiestofwisseling.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 bolletjes knoflook
    • 2 eetl. tomatenpuree
    • 8 dl kippen- of kalkoenbouillon, ontvet
    • 150 g gaar kalkoenvlees
    • 75 g langkorrelige rijst, gaargekookt (ca. 200 g)
    • 350 g spinazie, zonder de harde steeltjes, kleingesneden
    • ¼ theel. zwarte peper
    • ¼ theel. chilivlokken, of naar smaak
    • 1 eetl. versgeperst citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Snijd ‘kapjes’ van de bolletjes knoflook, omwikkel ze elk met aluminiumfolie en rooster ze circa 50 min. in de oven. Laat ze afkoelen, verwijder het folie en druk de pulp uit de vliesjes (zie ook blz. 304).
    3. Roer in een grote pan de knoflook- en tomatenpuree door elkaar. Roer de bouillon erdoor en breng deze aan de kook. Voeg de kalkoen, rijst, spinazie, peper en chilivlokken toe. Laat de soep onafgedekt 8 min. zachtjes trekken. Roer vlak voor het serveren het citroensap erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren