Stevige aardappelsoep

    Stevige aardappelsoep

    4keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Een mix van drie soorten aardappelen in deze heerlijke stevige soep.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. plantaardige olie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 500 g bloemige aardappelen, geschild, in dunne schijfjes
    • 400 g rode aardappelen, in blokjes van 1 cm
    • 250 g zoete aardappel (bataat), geschild, in blokjes van 1 cm
    • 2½ dl kippenbouillon
    • 1 theel. verse tijmblaadjes
    • zout
    • 2½ dl magere melk
    • 100 g maïskorrels uit de diepvries
    • ½ bosje peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie in een middelgrote pan op matig vuur. Smoor hierin de ui met de knoflook in circa 7 minuten glazig.
    2. Schep de gewone, rode en zoete aardappelen om in de pan. Schenk er de bouillon en 5 dl water bij. Voeg de tijm en een snufje zout toe. Breng de soep aan de kook en laat hem afgedekt op laag vuur circa 25 minuten trekken, of tot alle ingrediënten gaar zijn.
    3. Roer de melk en de maïskorrels erdoor. Laat de soep nog 5 minuten doorwarmen. Schep er vlak voor het serveren de peterselie door.

    Wist u dat?

    • Groenige plekken en uitlopers wijzen erop dat aardappelen veel solanine bevatten. Deze bittere stof komt van nature in de knollen voor. Gebruik liever geen exemplaren met veel groene vlekken of meer dan één of twee uitlopers. Solanine is alleen in hoge concentraties schadelijk, maar kan beter vermeden worden. * • Slank maar toch lekker: kook aardappelen eens met een paar tenen knoflook, samen met wat uienringen of verse kruiden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren