Tandoori-kalkoenspiesjes

    2 uur 15 minuten

    Gemarineerde kalkoenspiesjes, in de pan gebakken en geserveerd met een yoghurt-muntdressing.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1½ theel. gemalen komijn (djinten)
    • 1½ theel. gemalen koriander (ketoembar)
    • 1½ theel. gemalen kurkuma (koenjit)
    • 1½ theel. chilipoeder
    • 1 theel. gemalen kardemom
    • 1 theel. versgemalen peper
    • zout
    • 1½ dl magere yoghurt
    • 500 g kalkoenfilet, in blokjes van 3 cm
    • 2 theel. plantaardige olie
    • 1 eetl. fijngesneden verse munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 2uur marineren  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Vermeng in een kommetje de komijn, koriander, kurkuma, het chilipoeder, de kardemom, peper en een snufje zout met de helft van de yoghurt. Steek vervolgens de kalkoenblokjes aan 4 satéstokjes (laat houten stokjes eerst 30 minuten weken in koud water). Bestrijk de spiesjes met de yoghurtmarinade. Laat deze 2 uur intrekken.
    2. Verhit de olie in een middelgrote koeken- pan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak de spiesjes hierin aan elke kant 2 minuten, of tot ze gaar zijn. Vermeng de resterende yoghurt met de munt en serveer deze bij de spiesjes.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties