Tandoori-kalkoenspiesjes

    Tandoori-kalkoenspiesjes

    4keer bewaard
    2uur15min


    Maak dit als eerste!

    Gemarineerde kalkoenspiesjes, in de pan gebakken en geserveerd met een yoghurt-muntdressing.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1½ theel. gemalen komijn (djinten)
    • 1½ theel. gemalen koriander (ketoembar)
    • 1½ theel. gemalen kurkuma (koenjit)
    • 1½ theel. chilipoeder
    • 1 theel. gemalen kardemom
    • 1 theel. versgemalen peper
    • zout
    • 1½ dl magere yoghurt
    • 500 g kalkoenfilet, in blokjes van 3 cm
    • 2 theel. plantaardige olie
    • 1 eetl. fijngesneden verse munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 2uur marineren  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Vermeng in een kommetje de komijn, koriander, kurkuma, het chilipoeder, de kardemom, peper en een snufje zout met de helft van de yoghurt. Steek vervolgens de kalkoenblokjes aan 4 satéstokjes (laat houten stokjes eerst 30 minuten weken in koud water). Bestrijk de spiesjes met de yoghurtmarinade. Laat deze 2 uur intrekken.
    2. Verhit de olie in een middelgrote koeken- pan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak de spiesjes hierin aan elke kant 2 minuten, of tot ze gaar zijn. Vermeng de resterende yoghurt met de munt en serveer deze bij de spiesjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren