Ingemaakte appels

    Ingemaakte appels

    5keer bewaard
    30min


    270 personen hebben dit gemaakt

    Voor dit recept zijn 7 weckflessen van 1 liter nodig, genoeg dus om eventueel cadeau te doen. De ingemaakte appels kunt u gebruiken als taartvulling of om appelflappen te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 56 

    • 900 gr suiker
    • 125 gr maïzena
    • 1 dessertlepel kaneelpoeder
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 2 theelepels zout
    • 2 1/4 liter water
    • 3 eetlepels citroensap
    • 3 kg appels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote pan suiker, maïzena, kaneel en nootmuskaat mengen. Zout en water toevoegen en goed mengen. Aan de kook brengen tot een dikke massa met belletjes is ontstaan. Van het vuur halen en citroensap toevoegen.
    2. In een grote pan kokend water weckflessen en deksels uitkoken.
    3. Appels schillen, boren en in schijfjes snijden. De weckflessen tot 1-2 cm onder de rand met appelschijfjes vullen.
    4. De hete stroop aan de weckflessen toevoegen en met een mes voorzichtig luchtbelletjes verwijderen.
    5. De potten sluiten en 20 minuten in kokend water laten doorkoken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren