Tomatenbruschetta

    Tomatenbruschetta

    4keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Bruschetta is een makkelijk Italiaans hapje dat altijd goed smaakt. Het zijn kleine stokbroodjes met tomaat, knoflook, olijfolie en basilicum op vers knapperig stokbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 24 sneetjes knapperig Italiaans brood (1 cm dik; totaal 375 g)
    • 1½ eetl. olijfolie
    • 3 tenen knoflook, fijngesneden
    • 750 g pomodoretomaten, kleingesneden
    • 3 eetl. fijngesneden verse basilicum
    • zout
    • versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de sneetjes brood met de helft van de olie en rooster ze 10 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
    2. Vermeng in een middelgrote kom de knoflook, tomaten, basilicum, de resterende olie en wat zout en peper. Laat dit mengsel 10 minuten rusten, zodat de smaken zich kunnen vermengen. Beleg de toasts vlak voor het serveren met het tomatenmengsel.

    Video

    Bekijk ook onze video van een recept voor klassieke bruschetta, met tomaten en basilicum. Klik hier voor de video!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren