Tomaten-eiersoep

    Tomaten-eiersoep

    2keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een fikse hoeveelheid knoflook geeft deze Cubaanse soep een krachtige smaak - en helpt tevens uw lichaam beschermen tegen kanker.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 6 tenen knoflook, fijngesneden
    • 4 rijpe tomaten, zonder de zaadjes
    • 8 dl kippenbouillon, ontvet
    • 1 laurierblad
    • 2 grote eieren, losgeroerd
    • 6 sneetjes stevig (Italiaans) boerenbrood,
    • geroosterd
    • 3 eetl. fijngesneden peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olie in een pan op matig vuur en bak hierin de ui 5 min. Voeg de knoflook toe en bak deze 30 sec. Voeg de tomaten toe en bak ze 1 min.
    2. Voeg de bouillon, het laurierblad en zout toe. Laat de soep onafgedekt 10 min. trekken op laag vuur. Neem de pan van het vuur en verwijder de laurier. Klop de eieren door de soep. Schik de toast in kommen of diepe borden. Schep de warme soep erover. Strooi de peterselie erover.

    HANDIGE HINT

    Met eierdooiers kunt u een soep binden of voedzamer maken; eieren leveren echter ook extra vet en cholesterol. Wilt u minder vet en cholesterol gebruiken in soepen, vervang elk heel ei dan door twee eiwitten; of gebruik slechts één heel ei en vervang ieder volgend ei door twee eiwitten.

    Goede combinatie

    Bij tomaten-eiersoep als voorgerecht past een hoofdgerecht van mals gebraden vlees met aardappelen bijzonder goed. U kunt de maaltijd dan besluiten met lekker fris vruchtensorbetijs of stukken ananas.

    Goede combinatie

    Deze Mexicaanse soep kunt u als voorgerecht voor 6 personen serveren, of als maaltijdsoep voor 4 personen. Deze kruidige soep is geschikt als pittig begin van de maaltijd, maar is ook geslaagd als hoofdgerecht. U past alleen de hoeveelheid die u serveert aan. Serveert u hem als voorgerecht, dan kunt u hierna een frisse groene salade met een kruidenvinaigrette serveren, en tot besluit een kom verse aardbeien met ananas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren