Inktvis in rode wijn en tomatensaus

    1 uur 15 minuten

    Dit gerecht wordt in Italië traditioneel op kerstavond gegeten. U kunt het recept eenvoudig verdubbelen of verdrievoudigen. Als bijgerecht, voorgerecht of bij pasta te eten. Buon Natale!


    81 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg inktvis, schoongemaakt
    • 1 fles (700 gr) passata
    • 250 ml Chianti
    • 2 eetlepels vers citroensap
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel gemalen cayennepeper
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 30 gr pecorino, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Zonodig de tentakels van het lijf snijden. Het lijf in ringen van ong. 1 1/2 cm snijden en apart zetten.
    2. In een sauspan passata, rode wijn, citroensap, olijfolie, knoflook, zwarte peper, cayennepeper, basilicum en pecorino mengen. Ong. 30 minuten op een matig lage vlam laten sudderen zodat de alcohol verdampt en de smaken zich vermengen.
    3. De inktvisringen en tentakels aan de saus toevoegen. Nogmaals 20-30 minuten zachtjes laten sudderen en af en toe roeren. Niet meer op een hoge vlam koken, omdat de inktvis dan rubberig wordt. De inktvis is gaar als deze plomp en ondoorzichtig is.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 12 collecties