Tomaten-maïssalade met rode ui en basilicum

    Tomaten-maïssalade met rode ui en basilicum

    1keer bewaard
    15min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Maïs bevat een bio-actieve stof die uw ogen beschermt tegen blindheid ten gevolge van maculadegeneratie. Tomaten en uien bevatten vitamine C, die het cholesterolgehalte verlaagt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 theel. balsamicoazijn
    • ¼ theel. zout
    • 275 g verse maïs (of uit blik, uitgelekt en afgespoeld)
    • 2 grote, rijpe tomaten, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • ½ bosje basilicum, fijngesneden
    • ½ rode of zoete ui, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Klop in een grote kom de olie, de azijn en het zout door elkaar. Blancheer verse maïskorrels 30 sec. in een grote pan met licht gezouten kokend water. Voeg de maïs samen met de tomaten, het basilicum en de ui toe aan de kom. Schep alles door elkaar en serveer de salade direct.

    FRIS IDEE

    Dergelijke salades kunt u met diverse groenten, kruiden en dressings maken. Kies groenten van het seizoen en blancheer ze indien nodig. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende combinaties: * • Wortelen, bleekselderij, bosuitjes en dille * • Doperwten, meiraap, paprika en bieslook * • Aardappelen, radijsjes, rode uien en peterselie

    Goede combinatie

    Serveer deze eenvoudige maar lekkere salade bij gegrilde vis of kip en geef hierbij ‘frites’ van zoete aardappelen (blz. 215). Als dessert kunt u hierna een gezonde cake serveren, bijvoorbeeld de wortel-ananascake (blz. 270), en een kopje espresso.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren