Tortellini met pittige tomatensaus

    Tortellini met pittige tomatensaus

    9keer bewaard
    30min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht van tortellini met kaasvulling in een pittige tomatensaus is klaar in een handomdraai.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 blik (à 400 g) tomaten met sap (zonder zout), kleingesneden
    • 2½ dl tomatensaus voor pasta (zonder zout)
    • ¼ theel. verkruimelde gedroogde chilipeper
    • zout
    • 500 g tortellini met kaasvulling

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de ui en knoflook in circa 5 minuten glazig. Voeg de tomaten, pastasaus, gedroogde chilipeper en een snufje zout toe. Laat de saus 10 minuten sudderen.
    2. Kook intussen in een grote pan met kokend water de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en schep om met de saus.

    Wist u dat?

    • Pasta met een smaakje (bijvoorbeeld spinazie of tomaten) heeft praktisch dezelfde voedingswaarde als gewone pasta. * • Pastasoorten van harde tarwe (durum tarwe) hebben de hoogste voedingswaarde. Het vrij grove meel van deze tarwe bevat meer eiwit dan andere tarwesoorten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    Lekker hoor! - 15 feb 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren