Tortilla's met rundvlees, ui en paprika

    Tortilla's met rundvlees, ui en paprika

    6keer bewaard
    2uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze dubbelgeklapte tortilla's worden ook wel fajita's genoemd. Ze zijn gevuld met groenten en vlees en leveren daardoor veel vitaminen, mineralen en bio-actieve stoffen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 g mals rundvlees (bijv. rosbief)
    • 1 rode ui, in ringen
    • 3 kleine paprika's (rood, geel en groen), zonder de zaadjes, in dunne reepjes
    • 3 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1¼ dl vers limoensap
    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 eetl. balsamicoazijn
    • 1 theel. gemalen komijn
    • ½ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 1 serrano- of jalapeñopeper, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 8 bloemtortilla's, opgewarmd
    • 120 g geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Doe het vlees met de uien en paprika's in een ondiepe ovenschaal. Klop in een kommetje de knoflook, het limoensap, de olie, azijn, komijn, het zout, de peper en chilipeper door elkaar. Schep het vlees om met dit mengsel en laat het afgedekt 1 tot 2 uur marineren in de koelkast.
    2. Verwarm de grill voor.
    3. Leg het vlees op het grillrooster op 8 tot 10 cm afstand van de warmtebron en gril het aan elke kant 2 min. Voeg de uienringen en paprikareepjes toe en gril alles nog 6 tot 8 min., of tot het vlees naar wens is en de groenten beetgaar zijn; keer ze af en toe. Neem alles onder de grill vandaan. Laat het vlees 5 min. rusten.
    4. Snijd het vlees dwars in dunne plakjes. Verdeel het vlees, de uienringen en paprikareepjes over de warme tortilla's. Strooi de kaas erover. Plaats ze nog 30 sec. onder de grill tot de kaas smelt. Klap de tortilla's dicht en serveer ze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren