Tzaziki

    Tzaziki

    7keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een Griekse dipsaus op basis van yoghurt, knoflook en komkommer. Heerlijk bij bijvoorbeeld (knoflook)brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kleine komkommer, geschild, in kleine blokjes
    • zout
    • 5 dl magere yoghurt
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 3 eetl. fijngesneden verse munt
    • versgemalen peper
    • olijfolie (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bestrooi de komkommerblokjes met wat zout. Laat dit 30 minuten intrekken; spoel ze af en druk ze licht uit.
    2. Vermeng in een grote kom de yoghurt en knoflook. Schep er de komkommer en munt door. Breng de tzaziki op smaak met peper. Doe hem over in een kommetje en sprenkel er indien gewenst een beetje olijfolie over. Serveer hierbij pittabrood of dip de tzaziki op met crackers.

    Wist u dat?

    Yoghurt wordt gemaakt met behulp van bacteriën, te weten de Lactobacillus bulgaricus of Streptococcus thermophilus. Deze hebben een gunstige werking op het spijsverteringskanaal: ze helpen bij de vertering van het melkeiwit in de yoghurt, en kunnen een gezond evenwicht in de darmflora handhaven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren