Varkensfilet met sinaasappelglazuur en zoete wortelgroenten

    Varkensfilet met sinaasappelglazuur en zoete wortelgroenten

    5keer bewaard
    2uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Malse varkensfilet gaat goed samen met zoete groenten als wortelen en zoete aardappelen, die veel voedingsvezels en bètacaroteen bevatten en goed zijn voor het hart. Uien en appels leveren daarnaast nog vitamine C en foliumzuur.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1¼ dl geconcentreerd sinaasappelsap
    • 1 theel. honing
    • ½ theel. gemalen komijn
    • ¼ theel. gemalen kaneel
    • ¼ theel. chilipoeder
    • 500 g varkensfilet
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 2 zoete aardappelen, geschild, in blokjes van ruim 1 cm
    • 1 ui, in blokjes van ruim 1 cm
    • 2 wortelen, geschild, in blokjes van ruim 1 cm
    • 2 appels, uitgeboord, geschild, in blokjes van ruim 1 cm
    • ½ theel. zout
    • 1¼ dl droge witte wijn
    • 15 g boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Vermeng in een grote kom het sinaasappelsap met de honing, komijn, kaneel en chilipoeder. Leg het vlees hierin en laat het afgedekt 2 tot 24 uur marineren in de koelkast. Keer het af en toe.
    2. Verwarm de oven voor op 175°C.
    3. Verhit de olie in een ovenbestendige braadpan op matig tot hoog vuur. Braad het vlees in 5 min. aan. Neem het uit de pan en veeg de pan schoon.
    4. Doe de blokjes zoete aardappel, ui, wortel en appel in de pan en schenk de wijn erover. Leg het vlees hierop en bestrijk dit met de marinade.
    5. Plaats de pan afgedekt met aluminiumfolie in de oven en braad het vlees circa 25 min., of tot een ingestoken vleesthermometer een temperatuur van minimaal 70°C aangeeft.
    6. Leg het vlees op een snijplank en laat het 5 min. rusten. Roer intussen de boter door de groenten. Snijd het vlees in plakjes en serveer ze met de warme groenten.

    Goede combinatie

    Serveer bij dit braadstuk met zoete wortelgroenten calciumrijke oosterse bladgroenten, bijvoorbeeld amsoi, choisum of kailan. Serveer tot slot watermeloen als verfrissend dessert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren