Varkenslapjes met fruitige couscous

    Varkenslapjes met fruitige couscous

    3keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Varkensvlees smaakt heerlijk bij zowel zoete als hartige gerechten. Hier worden de varkenslapjes geserveerd met een sinaasappel-amandelcouscous met rozijnen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 g amandelsnippers of pijnboompitten
    • 2½ dl kippenbouillon
    • 1¼ dl sinaasappelsap
    • 3 eetl. + 2 theel. olijfolie
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 75 g gemengde gedroogde vruchten of gele rozijnen
    • 250 g couscous
    • 4 varkensfiletlapjes (elk 125 g)
    • 4 eetl. fijngesneden verse peterselie
    • 1¼ dl zoete chilisaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Rooster de amandelen 2 tot 3 minuten in een kleine koekenpan op matig vuur, tot ze licht kleuren. Schep ze uit de pan.
    2. Vermeng in een diepe pan de bouillon, het sinaasappelsap, 3 eetlepels olie en de knoflook. Breng dit aan de kook op matig vuur en schep er de vruchten en couscous door. Neem de pan van het vuur en laat ze afgedekt 5 minuten wellen.
    3. Vet een grote koekenpan met antiaanbaklaag in met de resterende olie. Verhit hem op matig vuur en bak de filetlapjes hierin aan elke kant 4 tot 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Laat ze 5 minuten rusten en houd ze warm.
    4. Schep het couscousmengsel met behulp van een vork losjes om met de noten en peterselie. Serveer met het vlees en schep er wat chilisaus over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren