Varkensspiesjes met citroengras

    Varkensspiesjes met citroengras

    1keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 2 eetl. fijngesneden vers citroengras (sereh)
    • 3 eetl. fijngesneden verse koriandersteeltjes
    • 2 eetl. zoutarme sojasaus
    • 2 eetl. vissaus
    • 2 eetl. oosterse sesamolie
    • 1 eetl. bruine basterdsuiker
    • ½ theel. gemalen koriander (ketoembar)
    • ¼ theel. witte peper
    • 500 g mager varkensvlees, in 64 reepjes gesneden
    • 2 theel. plantaardige olie
    • 1¼ dl zoete chilisaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Vermeng op een plat bord de knoflook, het citroengras, de koriandersteeltjes, sojasaus, vissaus, sesamolie, gemalen koriander, peper en 4 eetlepels water.
    2. Neem 32 satéstokjes (laat houten stokjes eerst 30 minuten weken in koud water). Steek aan elk satéstokje zigzagsgewijs 2 reepjes vlees. Wentel ze door de marinade en laat deze minstens 20 minuten intrekken.
    3. Vet een grote koekenpan met antiaanbaklaag of een geribbelde grillplaat in met de resterende olie. Verhit deze op matig vuur. Gril hierin de spiesjes met enkele tegelijk 1 tot 2 minuten; bestrijk ze tussentijds met marinade. Gril ze niet te lang, anders worden ze taai. Houd de gegrilde spiesjes warm terwijl u de rest bereidt. Serveer ze met de chilisaus.

    Wist u dat?

    Sommige stukken varkensvlees bevatten nog minder vet dan rosbief.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren