Vegetarische lasagne

    Vegetarische lasagne

    3keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke lasagne met spinazie, champignons, tahoe en drie soorten kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 lasagnevellen
    • 4 theel. olijfolie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 250 g champignons, in dunne plakjes
    • 500 g diepvriesspinazie, ontdooid, vocht eruit gedrukt
    • 1½ theel. citroenraspsel
    • zout
    • versgemalen peper
    • 500 g zijdetahoe
    • 125 g hüttenkäse
    • 125 g ricotta
    • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
    • 2½ dl tomatensaus voor pasta (zonder zout)
    • 3 eetl. tomatenpuree (zonder zout)
    • 1 ei
    • 2 eiwitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de lasagnevellen in een grote pan met kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
    2. Verhit intussen 2 theelepels olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de ui en knoflook 5 minuten, of tot ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak ze 4 minuten. Voeg de spinazie toe. Schep de groenten 5 minuten om, of tot alle vocht verdampt is. Doe het mengsel over in een middelgrote kom. Schep er het citroenraspsel, een snufje zout en flink wat peper door.
    3. Pureer in een keukenmachine de tahoe, hüttenkäse, ricotta, 4 eetlepels Parmezaanse kaas, de pastasaus, het tomatenconcentraat, het hele ei en de eiwitten.
    4. Vet een (glazen) lasagneschaal van 18 × 28 cm in met de resterende olie. Leg 2 lasagnevellen op de bodem. Schep hierop de helft van het groentemengsel en een derde van het tahoemengsel. Leg hierop weer 2 lasagnevellen; schep er het resterende groentemengsel en een derde van het tahoemengsel op. Dek dit af met de laatste 2 lasagnevellen en bestrijk ze met de rest van het tahoemengsel. Strooi de resterende Parmezaanse kaas erover. Plaats de lasagne 30 minuten in de oven, of tot hij door en door warm is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren