Vijgentaartjes

    Vijgentaartjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur12min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze zoete kleine taartjes zijn gemaakt van gepelde vijgen, maar je kunt de schil er ook aan laten als je dat mooier vindt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 taartjes

    • 220 g bloem
    • 4½ eetl. fijne witte suiker
    • 2 eetl. amandelpoeder
    • zout
    • 180 g boter, in blokjes
    • 1 ei
    • 12 rijpe vijgen
    • 1½ dl magere yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 27min  ›  Klaar in:1uur12min 

    1. Doe de bloem, 3 eetlepels suiker en het amandelpoeder met een snufje zout in een keukenmachine en vermeng ze gedurende 10 seconden. Voeg de boter toe en werk deze erdoor, zodat u een kruimelig mengsel krijgt. Werk er het ei door, zodat u een samenhangend deeg krijgt. Werk er zo nodig 1 eetlepel koud water door.
    2. Plet het deeg en omwikkel het met plasticfolie. Plaats het 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakmatjes.
    3. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 5 mm dik. Steek hieruit 6 rondjes van 13 cm doorsnee. Vlij ze op de bakplaten. Geef de deegrandjes met uw vingertoppen een schulprand. Plaats ze 30 minuten in de koelkast en schuif ze vervolgens in de oven. Bak ze 12 minuten en schakel de oventemperatuur terug tot 180 °C.
    4. Snijd intussen de vijgen – geschild of ongeschild, naar wens – in plakjes van 5 mm dik. Schik ze licht overlappend op de deegrondjes en strooi de resterende suiker erover. Bak ze nog 15 minuten. Serveer de taartjes warm en geef de yoghurt erbij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren