Visschotel met gember en bosuitjes

    Visschotel met gember en bosuitjes

    1keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. olijfolie
    • 4 zeebaars- of snapperfilets (of andere stevige witte visfilets), ontveld (elk 175 g)
    • 1½ eetl. zoutarme sojasaus
    • 3 theel. droge sherry
    • 1 eetl. fijngeraspte verse gemberwortel
    • 2 theel. oosterse sesamolie
    • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed een ovenschaal van 23 × 33 cm met aluminiumfolie, en laat dit aan beide korte kanten 5 cm over de rand hangen. Vet het folie in met olie. Schik de vissen naast elkaar in de schaal.
    2. Vermeng in een kommetje de sojasaus, sherry, gember en sesamolie. Sprenkel dit mengsel over de vissen. Vouw het folie er losjes overheen. Bak ze 8 tot 10 minuten, of tot ze precies gaar zijn.
    3. Neem de vissen voorzichtig uit de ovenschaal en leg ze op 4 borden. Schep de jus uit de schaal erover. Bestrooi ze met de bosuitjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren