Volkoren-pompoenbroodjes met honing en pompoenpitten

    Volkoren-pompoenbroodjes met honing en pompoenpitten

    9keer bewaard
    3uur12min


    Maak dit als eerste!

    Deze heerlijke broodjes zijn zeer gezond dankzij volkorenmeel en pompoenpuree, die voedingsvezels en antioxidanten leveren. De pompoenpitten bevatten bovendien nog extra mineralen en maken de broodjes lekker knapperig.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 1¼ dl lauwwarm water (40-45°C)
    • 1 zakje gedroogde gist
    • 4 eetl. honing
    • 400 g pompoenpuree*
    • 2 eetl. olijfolie (+ beetje extra)
    • 440 g bloem (+ beetje extra)
    • 110 g volkorenmeel
    • 2 theel. zout
    • 150 g gepelde pompoenpitten, licht geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3uur  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:3uur12min 

    1. Doe het lauwwarme water in een grote kom en strooi de gist erover. Laat dit 5 min. staan tot zich schuim vormt. Roer er de honing door tot deze is opgelost. Roer er de pompoenpuree en 2 eetl. olie door. Schep er de bloem, het volkorenmeel en het zout door, zodat u een deeg krijgt.
    2. Breng het deeg over op een licht met bloem bestoven werkvlak. Kneed het 10 min. tot het glad en elastisch is. Voeg hierbij zo nodig nog wat bloem toe. Wentel de deegbal rond in een licht met olie ingevette kom. Dek deze losjes af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats in circa 1½ uur uitrijzen tot het dubbele volume.
    3. Bekleed 2 bakplaten met aluminiumfolie. Sla het deeg terug. Vorm er 24 broodjes van en leg ze op het folie. Laat ze losjes afgedekt met plasticfolie op een warme plaats in circa 1 uur narijzen tot het dubbele volume.
    4. Verwarm de oven voor op 200°C.
    5. Bak de broodjes circa 12 min. tot ze gaar zijn en hol klinken als u tegen de korst tikt. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

    FRIS IDEE

    Als u zelf pompoenpuree maakt, verwijdert u de pompoenpitten. Van deze pitten kunt u lekkere en gezonde knabbels maken. Droog ze, verwijder de vezels en schep de pitten in een kom om met een beetje olie. Spreid ze naast elkaar uit op een bakplaat, bestrooi ze met een beetje zout en peper en rooster ze circa 20 min. in een op 150°C voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren