Wildbraad Stroganoff

    Wildbraad Stroganoff

    3keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Wilt u een bijzonder hoofdgerecht dat in een mum van tijd klaar is? Probeer dan deze combinatie van malse reepjes mager hertenvlees, gesauteerd met verse groenten en afgewerkt met een saus op basis van zure room. Serveer met tagliatelle en een groene groente, zoals broccoli. Zo hebt u een evenwichtige en heerlijke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 el zonnebloemolie
    • 1 grote ui, in dunne schijfjes gesneden
    • 1 gele paprika, zonder zaden en in dobbelsteentjes gesneden
    • 300 g tagliatelle
    • 300 g mager hertenvlees zonder botten, in dunne reepjes gesneden
    • 225 g champignons, in vieren gesneden
    • 4 el rode wijn
    • 2 el cognac
    • 150 ml zure room
    • 5 el verse peterselie, fijngehakt
    • 2 tl paprikapoeder
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan, voeg de ui en gele paprika toe en laat gedurende 6-8 minuten zachtjes bakken, of tot alles zacht is.
    2. Kook ondertussen de tagliatelle 10-12 minuten in een grote pan met kokend water, of volgens de instructies op de verpakking, tot die beetgaar is.
    3. Haal de ui en paprika met behulp van een schuimspaan uit de pan en leg ze apart. Doe de reepjes hertenvlees en de champignons in de pan en sauteer ze 3-4 minuten op een hoog vuur, terwijl u regelmatig roert, tot de reepjes hertenvlees net gaar zijn.
    4. Doe de ui en paprika weer in de pan en voeg de wijn en cognac toe. Breng aan de kook en laat 3-4 minuten koken tot de vloeistof een beetje is ingedikt. Roer regelmatig. Voeg de zure room, 3 eetlepels van de peterselie en paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Verhit die langzaam.
    5. Laat de pasta goed uitlekken en verdeel die over 4 voorverwarmde borden. Schep het hertenvlees op de borden en garneer met de resterende 2 eetlepels peterselie. Serveer heet.

    Variaties en tips

    • Vervang het hertenvlees eens door magere biefstuk of door runderfilet, varkensfilet (varkenshaas) of kipfilet. * • Voor flageolets en groenten Stroganoff sauteert u twee stengels prei, in schijfjes, 1 rode of groene paprika, zonder zaden en in stukjes, 2 courgettes, in schijfjes (of 1 kleine aubergine, in blokjes) en 125 g champignons, in schijfjes, 15 minuten in 2 eetlepels zonnebloemolie, of tot de groenten zacht zijn. Voeg 1 blik flageolets, circa 400 g, uitgelekt en gespoeld, 2 eetlepels fijngehakte, verse gemengde kruiden (of 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden) en 6 eetlepels droge witte wijn of groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 3-4 minuten sudderen, of tot het groentemengsel heet is. Voeg 150 ml zure room toe en breng op smaak. Serveer met 250 g gemengde basmati- en wilde rijst, 15 minuten gestoomd of bereid volgens de instructies op de verpakking.

    Pluspunten

    • Zure room bevat minder vetten dan de meeste andere soorten room, maar geeft de saus toch een rijke, romige structuur. * • Hertenvlees is een uitstekende bron van eiwitten. Omdat het mager is, bevat het minder vetten dan andere soorten rood vlees. * • Peterselie is een uitstekende bron van vitamine C. Slechts 1 theelepel peterselie levert al een aanzienlijke bijdrage aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C, koper, zink * ✓✓ A, E, niacine, ijzer, kalium, selenium * ✓ B1, B2, B6, foliumzuur, calcium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren