Witlof-waterkerssalade met appel en amandelen

Witlof-waterkerssalade met appel en amandelen

2keer bewaard
10min


1 persoon heeft dit gemaakt

Waterkers en witlof zijn rijk aan bètacaroteen.

Lidy Nooij

Ingrediënten
Porties: 6 

  • 5 eetl. yoghurt
  • 1 eetl. slanke mayonaise
  • 2 theel. honing
  • 1 theel. Dijonmosterd
  • ¼ theel. kerriepoeder
  • ⅛ theel. gemalen gember
  • 1 bosje of zakje waterkers, schoongemaakt en bijgesneden
  • 1 flink struikje witlof, overlangs doormidden gesneden, harde kern verwijderd, in dunne reepjes
  • 1 friszure rode appel, uitgeboord, in dunne partjes
  • 2 eetl. amandelschaafsel, geroosterd

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

  1. Klop in een kommetje yoghurt, mayonaise, honing, mosterd, kerriepoeder en gember door elkaar. Vermeng in een grote kom waterkers, witlof en appel met de dressing. Strooi de amandelen erover.

WIST U DAT…

… radijsjes oorspronkelijk uit China komen, en daar al duizenden jaren gekweekt worden? Ook in de Griekse oudheid waren radijsjes al heel populair.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren