Witlof-waterkerssalade met appel en amandelen

Waterkers en witlof zijn rijk aan bètacaroteen.

Lidy Nooij

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 5 eetl. yoghurt
  • 1 eetl. slanke mayonaise
  • 2 theel. honing
  • 1 theel. Dijonmosterd
  • ¼ theel. kerriepoeder
  • ⅛ theel. gemalen gember
  • 1 bosje of zakje waterkers, schoongemaakt en bijgesneden
  • 1 flink struikje witlof, overlangs doormidden gesneden, harde kern verwijderd, in dunne reepjes
  • 1 friszure rode appel, uitgeboord, in dunne partjes
  • 2 eetl. amandelschaafsel, geroosterd

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

  1. Klop in een kommetje yoghurt, mayonaise, honing, mosterd, kerriepoeder en gember door elkaar. Vermeng in een grote kom waterkers, witlof en appel met de dressing. Strooi de amandelen erover.

WIST U DAT…

… radijsjes oorspronkelijk uit China komen, en daar al duizenden jaren gekweekt worden? Ook in de Griekse oudheid waren radijsjes al heel populair.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties