Witlof-waterkerssalade met appel en amandelen

    Witlof-waterkerssalade met appel en amandelen

    2keer bewaard
    10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Waterkers en witlof zijn rijk aan bètacaroteen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 5 eetl. yoghurt
    • 1 eetl. slanke mayonaise
    • 2 theel. honing
    • 1 theel. Dijonmosterd
    • ¼ theel. kerriepoeder
    • ⅛ theel. gemalen gember
    • 1 bosje of zakje waterkers, schoongemaakt en bijgesneden
    • 1 flink struikje witlof, overlangs doormidden gesneden, harde kern verwijderd, in dunne reepjes
    • 1 friszure rode appel, uitgeboord, in dunne partjes
    • 2 eetl. amandelschaafsel, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Klop in een kommetje yoghurt, mayonaise, honing, mosterd, kerriepoeder en gember door elkaar. Vermeng in een grote kom waterkers, witlof en appel met de dressing. Strooi de amandelen erover.

    WIST U DAT…

    … radijsjes oorspronkelijk uit China komen, en daar al duizenden jaren gekweekt worden? Ook in de Griekse oudheid waren radijsjes al heel populair.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren