Wortel-broccolisalade

  10 minuten

  De dikke steel van broccoli bevat veel vitamine C, een stof die goed is voor het hart. De wortelen leveren bètacaroteen, voor gezonde haren en huid; amandelen bevatten thiamine (vitamine B1), die de stofwisseling ten goede komt. Supergezonde ingrediënten dus, verenigd in een superlekker recept.


  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 6 

  • 4 eetl. slanke mayonaise
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • 1 grote broccoli
  • 3 wortelen, geschild en geraspt
  • 4 eetl. amandelschaafsel, geroosterd
  • 3 eetl. fijngesneden peterselie
  • ⅛ theel. zwarte peper

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

  1. Klop in een kom mayonaise en azijn door elkaar.
  2. Snijd de broccoliroosjes af en bewaar deze voor een ander recept. Schil de stronk en rasp deze of snijd hem met de hand in julienne.
  3. Schep in een grote kom de wortelen, de broccoli en de dressing door elkaar. Voeg de amandelen, het zout en de peper toe.

  HANDIGE HINT

  Beide salades zijn heerlijk om mee te nemen op een picknick. Omdat er mayonaise door de dressing gaat, dient u ze echter wel gekoeld te vervoeren. Doe de salades over in koelkastdozen met goed sluitende deksels en laat ze door en door koud worden in de koelkast. Leg de dozen vlak voor vertrek in een koeltas en plaats er koelelementen omheen. U kunt de salades ook samen met enkele pakken bevroren vruchtensap in een afsluitbare isoleertas vervoeren. Zet de tas direct na aankomst in de schaduw.

  WIST U DAT…

  … de klassieke Amerikaanse coleslaw terugvoert op een Oudhollands recept? Al vanaf 1794 maken Amerikaanse bronnen melding van ‘een gerecht van fijngesneden kool, dat de Hollanders koolsla noemen’. In Amerika gebruikt men de benaming coleslaw tegenwoordig ook voor andere salades van fijngesneden groenten.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)