Zalm met salsa verde

    Zalm met salsa verde

    1keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    De zalmfilet wordt in de oven gebakken en geserveerd met een smaakvolle groene salsa.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 sneetje stevig wit casinobrood, verkruimeld
    • 2 eetl. magere melk
    • ½ bosje bladpeterselie, fijngesneden
    • 1 eetl. kappertjes, afgespoeld
    • 2 ansjovisfilets
    • 1 eetl. citroensap
    • versgemalen zwarte peper
    • 2 eetl. + 2 theel. olijfolie
    • 4 zalmfilets, ontveld (elk 175 g)
    • 1 bosje rucola (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vermeng in een ondiepe schaal het brood met de melk en laat dit weken.
    2. Doe de peterselie, kappertjes, ansjovis, het citroensap en flink wat peper in de mengkom van een keukenmachine. Werk ze door elkaar met de pulseerknop. Werk er het geweekte brood door. Voeg terwijl de motor draait geleidelijk 2 eetlepels olie toe, tot u een gladde salsa hebt.
    3. Vet een bakplaat in met de 2 theelepels olie. Leg hierop de stukken zalm, met de bolle kant omhoog. Plaats ze 6 tot 10 minuten in de oven, zodat de binnenkant rauw blijft of halfgaar wordt. Serveer ze op een bedje van rucola, en schep er wat salsa op.

    Wist u dat?

    Zalm uit blik bevat vaak zachte, eetbare graten, die een belangrijke calciumbron vormen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren