Jägerschnitzel

    Jägerschnitzel

    11keer bewaard
    40min


    468 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk gerecht waar ik niet genoeg van kon krijgen toen ik in Duitsland was. Hij is het lekkerst met een groene salade en gebakken aardappels om resterende saus op te deppen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr paneermeel
    • 1 eetlepel bloem
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 4 varkensschnitzel of lendebiefstuk, platgeslagen
    • 1 ei, geklopt
    • 1 middelgrote ui, in stukjes
    • 1/2 blikje (300 gr) champignonschijfjes
    • 350 ml water
    • 1 blokje runderbouillon
    • 1 eetlepel maïzena
    • 125 ml zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een ondiepe schaal paneermeel en bloem mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Leg de eieren in een aparte schaal.
    2. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten. Het varkensvlees in ei dippen en een laagje paneermeel geven. Ong. 5 minuten per kant in de hete olie bakken tot het vlees gaar is en aan beide kanten bruin.
    3. Het vlees op een schaal leggen en warm houden. Ui en champignons in de pan doen en lichtbruin bakken. Water toevoegen en het bouillonblokje oplossen. Ong. 20 minuten laten sudderen. Maïzena en zure room opkloppen en in de pan schenken. Laat de saus op een lage vlam indikken, maar niet koken. Over het varkensvlees scheppen en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    VeraBoom1041
    0

    Lekker ga ik nog eens maken - 10 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren