Zoete-aardappelmuffins

    Zoete-aardappelmuffins

    4keer bewaard
    42min


    Maak dit als eerste!

    Zoete aardappelen leveren veel bètacaroteen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor het notenlaagje
    • 4 eetl. gele basterdsuiker
    • 4 eetl. bloem
    • ½ theel. kaneel
    • ⅛ theel. zout
    • 30 g boter, in blokjes
    • 40 g fijngehakte pecannoten
    • Voor de muffins
    • 4 eetl. + 1 theel. plantaardige olie
    • 190 g bloem
    • 1 theel. bakpoeder
    • 1 theel. zuiveringszout (dubbelkoolzure soda)
    • 1 theel. kaneel
    • ¾ theel. gemalen gember
    • ½ theel. zout
    • 250 g puree van gare zoete aardappelen
    • 5 eetl. gele basterdsuiker
    • 4 eetl. honing
    • 1 eetl. sinaasappelraspsel
    • 2 grote eieren, losgeroerd
    • 1¼ dl karnemelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 22min  ›  Klaar in:42min 

    1. Roer voor het notenlaagje suiker, bloem, kaneel en zout door elkaar. Wrijf er met uw vingertoppen de boter door, tot een kruimelig mengsel. Roer de noten erdoor. Plaats tot gebruik in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet 12 muffinvormpjes in met 1 theel. olie. Vermeng in een kom de bloem, het bakpoeder, het zuiveringszout, de kaneel, de gember en het zout.
    3. Roer in een andere kom de puree, suiker, honing, 4 eetl. olie en het sinaasappelraspsel door elkaar. Klop er de eieren en karnemelk door. Meng dit door het bloemmengsel. Vul de muffinvormpjes voor tweederde met dit beslag. Bestrooi het beslag met notenmengsel.
    4. Bak de muffins 20 tot 22 min., tot ze gaar zijn en veerkrachtig aanvoelen. Plaats de vorm op een rooster en laat de muffins hierin gedeeltelijk afkoelen. Neem ze uit de vorm en serveer ze warm of op kamertemperatuur.

    WIST U DAT…

    … muffins erg lekker zijn bij het ontbijt of voor in de lunchtrommel? Maak het muffinbeslag de avond van tevoren, schep het meteen in de vormpjes en plaats het geheel in de koelkast. De volgende ochtend hoeft u de vormpjes dan alleen nog maar even in de oven te plaatsen en u hebt een schaal vol warme muffins!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren