Jamaicaanse kip van de barbecue

    Jamaicaanse kip van de barbecue

    23keer bewaard
    40min


    107 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig te bereiden Jamaicaanse marinade waar het water van in de mond loopt. Heerlijk voor een kip op de barbecue.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 lente-ui, fijngesneden
    • 4 eetlepels sinaasappelsap
    • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
    • 1 eetlepel groene chilipeper, fijngesneden
    • 1 eetlepel limoensap
    • 1 eetlepel ketjap
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel allspice- of pimentpoeder
    • 1/4 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1 hele kip, in stukken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Lente-ui, sinaasappelsap, gember, chilipeper, limoensap, ketjap, knoflook, allspice, kaneel en kruidnagel mengen. Kip toevoegen en 8 uur laten marineren.
    2. De barbecue matig heet laten worden. Rooster de kip tot het vleessap helder is. De resterende marinade 2-3 minuten koken en daarmee de kip bedruipen.

    Tip

    Laat de kip een nacht lang (8 uur) marineren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren