Jamaicaanse kip van de barbecue

    Een eenvoudig te bereiden Jamaicaanse marinade waar het water van in de mond loopt. Heerlijk voor een kip op de barbecue.


    107 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 lente-ui, fijngesneden
    • 4 eetlepels sinaasappelsap
    • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
    • 1 eetlepel groene chilipeper, fijngesneden
    • 1 eetlepel limoensap
    • 1 eetlepel ketjap
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel allspice- of pimentpoeder
    • 1/4 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1 hele kip, in stukken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Lente-ui, sinaasappelsap, gember, chilipeper, limoensap, ketjap, knoflook, allspice, kaneel en kruidnagel mengen. Kip toevoegen en 8 uur laten marineren.
    2. De barbecue matig heet laten worden. Rooster de kip tot het vleessap helder is. De resterende marinade 2-3 minuten koken en daarmee de kip bedruipen.

    Tip

    Laat de kip een nacht lang (8 uur) marineren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren