Zomerse groentesoep

    Zomerse groentesoep

    6keer bewaard
    1uur10min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Als u verschillende groenten in een soep verwerkt, krijgt u ook veel verschillende vitaminen binnen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 theel. olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 grote stengel bleekselderij, fijngesneden
    • 1½ cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 225 g sperziebonen, in stukjes van 1 cm
    • 2 aardappelen, ongeschild, in blokjes van 1 cm
    • 1 grote wortel, geschild, in blokjes van 1 cm
    • 1 (gele) courgette of patisson (150 g), zonder de zaadjes, in blokjes van 1 cm
    • 1 laurierblad
    • ¾ theel. zout
    • 100 g doperwten (vers of diepvries)
    • 2 pomodoretomaten, zonder de zaadjes, in blokjes van 1 cm
    • 2 eetl. fijngesneden basilicum,
    • 1½ theel. fijngesneden tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Bak hierin de ui en bleekselderij met de gember 10 min. Voeg de sperziebonen, aardappelen, wortel, courgette, 2 l water, het laurierblad en zout toe. Laat de soep afgedekt 20 min. zachtjes trekken.
    2. Laat de soep onafgedekt nog 10 min. trekken. Voeg de doperwten toe en laat nog 5 min. trekken. Verwijder het laurierblad en serveer de soep.

    FRIS IDEE

    U kunt vlak voor het opdienen stukjes gare kip of ham door deze zomerse groentesoep roeren.

    HANDIGE HINT

    Terwijl u de groenten roostert in de oven, kunt u ook vlees in de oven bereiden. Een braadstuk of kip heeft een langere oventijd dan groenten; u kunt de groenten dus rustig tot een soep verwerken terwijl het vlees verder gaar wordt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren